Archief van de ‘ Echtenieuws ’ Categorie

Musical

Donderdag 7 juni was het dan eindelijk zover! Na weken van oefenen hebben de peuters van de Echtense Keitjes en alle leerlingen van ’t Echtenest een spectaculaire voorstelling ten tonele gebracht. De Echtense Keitjes zongen een liedje over de trein. Ook de onder- en middenbouw leerlingen gaven een voorstelling over het reizen met de trein. Na de pauze, waarin lootjes voor de verloting werden verkocht door de OR, was de bovenbouw aan de beurt. Zij voerden de musical; Een bende op de camping op. De leerlingen straalden en daardoor genoten ook de andere aanwezigen! Een avond waar we met trots op terug kijken!

Open dag Wolderwijs

Op donderdag 5 april is er op alle scholen van Stichting Wolderwijs een open dag. Nu staat bij ons op school altijd de deur open voor ouders, grootouders en de oppas, maar Wolderwijs besteedt er deze dag extra aandacht aan.

Even voorstellen….

Juf Anneke
Ik ben Anneke Runhart, getrouwd met Aad, al heel lang en we hebben 3 volwassen dochters. We wonen in Ruinerwold. Na bijna 20 jaar werken op De Dissel in Ruinerwold, overigens met erg veel plezier, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb erg veel zin om in Echten aan de slag te gaan! Tot gauw.

Juf Esther
Mijn naam is Esther Wiersma en samen met mijn man Marcel en twee kinderen (Thijs 5 en Lise 2 jaar) woon ik in Dedemsvaart. Ik heb bijna 12 jaar met veel plezier op de Rozebottel in Koekange gewerkt. Toen ik werd gevraagd om in Echten te komen werken heb ik daar niet heel lang over na hoeven denken. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Met veel enthousiasme ga ik deze uitdaging aan. Ik ga op de maandag, dinsdag en donderdag werken als Intern Begeleider en als locatieleider. We zullen elkaar binnenkort vast snel persoonlijk spreken. De deur staat altijd open!

Juf Kirsten
Hallo allemaal, ik ben Kirsten Nijland en 38 jaar oud. Ik ben getrouwd met Ronny en wij hebben samen twee kinderen. Joost van 9 en Susanne van 6. Ik werk nu 14 jaar in het VSO en het is tijd voor iets anders! Ik ben vorige week woensdag al geweest om kennis te maken met de kinderen en de collega’s. Morgen zal ik ook komen helpen met de Grote Rekendag. Na de Pasen start ik in de bovenbouw op de maandag en dinsdag. Ik heb er zin in!

Bouwen aan onze toekomst!!

Morgen is het al zover!! We gaan bouwen aan onze toekomst. Meer dan 60 kinderen komen samen met ons bouwen. Na zoveel enthousiaste reacties vanuit de hele regio te hebben ontvangen, weten we zeker dat het morgen een groot succes gaat worden.
Er ligt een hele stapel hout, kleden en dozen op ons te wachten. Klaar om omgebouwd te worden tot prachtige bouwwerken! We zijn erg blij met alle spontane acties; van het brengen of verzamelen van hout tot het sponsoren van verse melk!
Super! Waar een kleine school, groot in kan zijn!!!

Peuterspeelzaal

We hebben goed nieuws met betrekking tot de voortgang van de peuterspeelzaal. Stichting Wolderwijs en gemeente De Wolden hebben samen besloten om onze Echtense Keitjes in ieder geval dit kalenderjaar open te houden. Na de zomervakantie zal de situatie opnieuw onder de loep genomen worden.

Kinderopvang

Na inventarisatie van de belangstelling voor de kinderopvang is helaas gebleken dat we nog niet voldoende deelname hebben om een kinderopvang te starten. We komen nog een aantal kinderen te kort…. Hebt u of weet u misschien iemand die belangstelling heeft voor kinderopvang (en is dit nog niet bij ons bekend), maak dit dan zo spoedig mogelijk kenbaar! We houden het nauwlettend in de gaten.

Staking

Vanaf 14 februari hebben de vakbonden een estafette staking uitgeroepen, te beginnen met de 3 noordelijke provincies. Op dit moment weten we helaas nog niet wat de scholen van Wolderwijs gaan doen. Zodra we meer weten, hoort u van ons.

Nieuws uit de peuterspeelzaal

Helaas is juf Marloes gestopt bij de peuterspeelzaal… dat vinden we heel erg jammer!! Wendy neemt de taken van Marloes nu over en de peuterspeelzaal is nu open op maandag en vrijdag!
We zijn al druk aan de slag met het nieuwe thema: ‘De Olympische spelen’. We hebben al een boekje gelezen over ‘Ik ben de beste’, want iedereen is natuurlijk wel ergens goed in! We kijken samen wat bij de Olympische spelen hoort en welke sporten er zijn. Een belangrijke vraag is: ‘Waar ben jij goed in?’ We gaan er een leuke en leerzame tijd van maken!

Schoolfruit

Periode 1 van het EU Schoolfruitproject zit er al weer op. Wij vonden het zeer geslaagd, veel kinderen hebben al fruit geproefd wat ze nog niet vaker gehad hadden. Periode 2 loopt van 8 januari tot 22 februari. Periode 3 loopt van 6 maart tot 19 april.
We hebben gemerkt dat het schoolfruit op maandag vaak niet voor de fruitpauze geleverd wordt. Daarom hebben we besloten dat we op maandag geen schoolfruit meer gaan uitdelen. Het schoolfruit zal vanaf volgende week op dinsdag, woensdag en donderdag uitgedeeld worden. Wat we dan over hebben zullen we op vrijdag als extraatje opsmikkelen.

De groentepiet!

Vanmorgen kwamen we op school; de deur op slot!!! Er hing wel een briefje op van de groentepiet. U zult wel denken: de groentepiet? Ja, dit jaar hebben we eens geen visite gehad van de rommelpiet, maar van de groentepiet!

Beste kinderen van ’t Echtenest

Van Sinterklaas moest ik wat lekkers geven,
Ik begon acuut te beven.
Dat kan toch niet; suiker en snoep?
Ik vind dat echt regelrechte troep.
Nu zag ik al veel lekkers op school staan:
Tomaat, appel, peer, kiwi, wortel en banaan.
Mijn sportieve hart ging hier heel hard van kloppen,
Dus snoep hoefde ik niet bij jullie te droppen.
Maar ja, die snoeperd Sinterklaas,
Is natuurlijk wel de baas.
Dus toch iets lekkers in de schoen,
Maar…. Daar moeten jullie wel wat voor doen.
Voor jullie een ren-parcours,
Doe je mee? Dan ben je stoer!
De start is op het plein,
We rennen allemaal: groot en klein!
Tot de boom bij Pim en Cas en terug.
Denk aan de kleintjes, dus niet te vlug.
Daarna pas mag de juf de school open doen.
En vind je misschien wel iets lekkers in je schoen!!

Groetjes van de groentepiet!

In de boom hing een zak met vitaminebommetjes! De kinderen waren heel blij met de tomaatjes! Maarrrr, nog veel blijer met de lekkernijen die in de schoen zaten!