Archief van de ‘ De Echtense Keitjes ’ Categorie

We hebben de laatste tijd veel leuke, leerzame activiteiten gedaan bij de PSZ over het thema; Nederland en de wereld. Zo hebben wij een boekje gelezen over muis die de wereld ontdekt. Hoe ziet de wereld eruit? Er stond een grote wereldbol op tafel, we hebben alle landen nagetekend op een ballon. Dit was moeilijk maar ook erg leuk! Hoe ziet Nederland eruit en wat hoort er allemaal bij Nederland? We hebben een puzzel gemaakt van Nederland, tulpen geverfd met een vork en onze eigen kamer getekend met wasco en ecoline. Er kwamen erg mooie creaties uit!

Peuterspeelzaal

We hebben goed nieuws met betrekking tot de voortgang van de peuterspeelzaal. Stichting Wolderwijs en gemeente De Wolden hebben samen besloten om onze Echtense Keitjes in ieder geval dit kalenderjaar open te houden. Na de zomervakantie zal de situatie opnieuw onder de loep genomen worden.

Nieuws uit de peuterspeelzaal

Helaas is juf Marloes gestopt bij de peuterspeelzaal… dat vinden we heel erg jammer!! Wendy neemt de taken van Marloes nu over en de peuterspeelzaal is nu open op maandag en vrijdag!
We zijn al druk aan de slag met het nieuwe thema: ‘De Olympische spelen’. We hebben al een boekje gelezen over ‘Ik ben de beste’, want iedereen is natuurlijk wel ergens goed in! We kijken samen wat bij de Olympische spelen hoort en welke sporten er zijn. Een belangrijke vraag is: ‘Waar ben jij goed in?’ We gaan er een leuke en leerzame tijd van maken!

Nieuws uit de Peuterspeelzaal

Wat genieten de peuters nu het mooi weer is! Buiten wordt er veel in de zandbak gespeeld en op de fietsen gereden. Natuurlijk worden er ook samen met de kinderen van groep 1 mooie tenten gebouwd. Wilt u er allemaal aan denken om de peuters van tevoren in te smeren?

Ook zijn de peuters druk met de kuikentjes bezig. We hebben een aantal keren bij de eieren gekeken en nu zijn de kuikens er! We gaan elke keer even kijken en weten nu al veel erover. Bijvoorbeeld wat ze eten en waarom de lamp erboven hangt. Ook hebben we geprobeerd om de kuikens na te tekenen, maar dat is nog best lastig…….

Nieuws uit de peuterspeelzaal

De peuters zijn weer druk bezig met het nieuwe thema. School werkt over “Water, aarde, lucht en vuur”. Natuurlijk werken de peuters ook aan dit thema. We hebben gekozen om de eerste paar weken het vooral over water, aarde en lucht te hebben. Dit sluit namelijk mooi aan bij het boek van de Nationale Voorleesdagen “De kleine walvis”. Dit boek gaat over Boy. Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…
De kinderen hebben al een walvis gemaakt en de zee geverfd. Ook zijn we aan het kijken wat er gebeurd als je sneeuw binnen legt. Smelt dit dan wel echt en wordt het dan echt water? Maar ook wat storm is en waarom een walvis niet op het strand kan blijven liggen. En wat gebeurt er eigenlijk als je water en zand bij elkaar doet? Genoeg te ontdekken dus.
Maandag 30 januari zullen wij ook een voorstelling gaan bekijken in Ruinen over dit boek. En groep 1/2 en 3 gaan gezellig mee!

Bezoek poppentheater

Op maandag 30 januari gaan de peuters, kleuters en groep 3 in het kader van De Nationale Voorleesdagen naar de voorstelling De Kleine Walvis in de bibliotheek in Ruinen. Hiervoor zoeken we nog chauffeurs, we vertrekken om 9.15 uur en zijn rond 11.00 uur terug. Graag opgeven bij Hennie of Marloes.

Nieuws uit de Peuterspeelzaal

Nu de drukte van Sinterklaas weer voorbij is rollen we rustig de kerst in. De kinderen hebben samen de kerstboom mooi versierd en we zitten regelmatig bij de kerstboom om een boek te lezen of een liedje te zingen:

Kling klokje klingelingeling
kling klokje kling
Kerstmis is gekomen
Lichtjes in de bomen
En in alle landen
gaan wij kaarsjes branden
Kling klokje klingelingeling
kling klokje kling

Ondertussen werken we ook nog over de boerderij. Met kerst gaan we ons dus ook bezig houden met de dieren uit de kerststal. Daarom hebben we onder andere een bezoek gebracht aan de manage van Albert Zoer. De kinderen keken hun ogen uit naar de paarden, honden, stallen en ga zo maar door.

Ook hebben de peuters veel geleerd over de paarden. Welke kleur hebben ze, wat eten paarden, wat voor geluid maken ze en natuurlijk telden we hoeveel paarden er stonden. Er stonden er alleen zoveel dat we de tel kwijt geraakt zijn:)

Op de dag dat Cas afscheid heeft genomen van de peuters, is Marije ook officieel gestopt als bestuurslid van De Echtense Keitjes. Zij wordt opgevolgd door Rilana, de moeder van Yanoah. Marije, super bedankt voor je inzet! En Rilana, natuurlijk heel veel plezier in de oudercommissie. De oudercommissie van de peuterspeelzaal bestaat dan uit Louise, Lisa en Rilana.