Archief van de ‘ Activiteiten ’ Categorie

Moestuin

Pluktuin geopend!
In onze schoolmoestuin staan weer heerlijke biologisch geteelde groenten;
Verse rucola, aardbeienmunt en citroenmunt (lekker vers, voor in de thee!) en raapstelen: oogstklaar!
Interesse? Kom tijdens schooltijd de school in en we helpen u graag de groenten uit onze tuin te halen!

Open dag Wolderwijs

Op donderdag 5 april is er op alle scholen van Stichting Wolderwijs een open dag. Nu staat bij ons op school altijd de deur open voor ouders, grootouders en de oppas, maar Wolderwijs besteedt er deze dag extra aandacht aan.

Bouwen aan onze toekomst!!

Morgen is het al zover!! We gaan bouwen aan onze toekomst. Meer dan 60 kinderen komen samen met ons bouwen. Na zoveel enthousiaste reacties vanuit de hele regio te hebben ontvangen, weten we zeker dat het morgen een groot succes gaat worden.
Er ligt een hele stapel hout, kleden en dozen op ons te wachten. Klaar om omgebouwd te worden tot prachtige bouwwerken! We zijn erg blij met alle spontane acties; van het brengen of verzamelen van hout tot het sponsoren van verse melk!
Super! Waar een kleine school, groot in kan zijn!!!

De groentepiet!

Vanmorgen kwamen we op school; de deur op slot!!! Er hing wel een briefje op van de groentepiet. U zult wel denken: de groentepiet? Ja, dit jaar hebben we eens geen visite gehad van de rommelpiet, maar van de groentepiet!

Beste kinderen van ’t Echtenest

Van Sinterklaas moest ik wat lekkers geven,
Ik begon acuut te beven.
Dat kan toch niet; suiker en snoep?
Ik vind dat echt regelrechte troep.
Nu zag ik al veel lekkers op school staan:
Tomaat, appel, peer, kiwi, wortel en banaan.
Mijn sportieve hart ging hier heel hard van kloppen,
Dus snoep hoefde ik niet bij jullie te droppen.
Maar ja, die snoeperd Sinterklaas,
Is natuurlijk wel de baas.
Dus toch iets lekkers in de schoen,
Maar…. Daar moeten jullie wel wat voor doen.
Voor jullie een ren-parcours,
Doe je mee? Dan ben je stoer!
De start is op het plein,
We rennen allemaal: groot en klein!
Tot de boom bij Pim en Cas en terug.
Denk aan de kleintjes, dus niet te vlug.
Daarna pas mag de juf de school open doen.
En vind je misschien wel iets lekkers in je schoen!!

Groetjes van de groentepiet!

In de boom hing een zak met vitaminebommetjes! De kinderen waren heel blij met de tomaatjes! Maarrrr, nog veel blijer met de lekkernijen die in de schoen zaten!

Nieuws uit de MR

Tijdens de vergadering van 30 mei hebben we de notulen van 12 april goedgekeurd. Deze hangen ter inzage op het bord in de gang. Op 30 mei hebben we de volgende punten besproken:
• Opbrengsten van de M-toetsen (cito) en de onderwijskwaliteit.
• We hebben de ouder, leerling, en leerkrachtpeiling geëvalueerd.
• De vakantieregeling voor 2017/18 is besproken en goedgekeurd.
• De vorderingen van de schoolgids zijn besproken en actie tot de zomervakantie gepland.
• Natuurlijk hebben we (globaal) de formatie besproken.
Fijn dat Geert Jan aanwezig was om bovenstaande punten te bespreken.
Structurele punten als: GMR, de Echtense Keitjes, de plannen van de brainstormavond zijn ook punt van bespreking geweest. Waardoor het toch nog een lange vergadering werd. De notulen hierover zijn na goedkeuring te lezen op het bord in de gang.

Zoals we in de vorige nieuwsbrief al vermeldden, hebben we deze week feest! Juf Hennie is al 25 jaar juf. We gaan morgen met de piraten op reis naar ‘Muziekland’. De kinderen mogen verkleed als piraat (of iets anders) op school komen. Fruit hoeft niet mee, lunch wel.

Schoolreizen

De schoolreizen komen er weer aan!!
Op vrijdag 14 juli gaan de onder- en middenbouw op schoolreis. De kosten voor de schoolreis van de onderbouw zijn €12,50 per kind, voor de middenbouw €13,50.
De bovenbouw gaat zoals elk jaar weer op kamp, deze keer op 12, 13 en 14 juli. Dit jaar gaan we op schoolkamp naar Summercamp in Heino.
De kosten voor het kamp zijn €60,00 per kind. De bijdrage voor de schoolreis van uw kind(eren) kunt u overmaken op rekeningnummer
NL62 INGB 0004378842 van Stichting Vrienden van ’t Echtenest. Vermeld a.u.b. de naam/namen van uw kind(eren) bij het overmaken. Alvast bedankt!

Schoolbrede project: Reizen

Elk jaar meten we een thema van Topondernemers breed uit. Dit jaar is dat het thema: Reizen. Onderwerpen die oa aan de orde komen zijn: Schiphol, schoolreisjes, zeevaart van vroeger, postbezorging van vroeger, lengte- en breedtegraden, De VOC, het zonnestelsel, kompasgebruik, vakantielanden en verschillende manieren van reizen. Op 5 juli sluiten we het project af, binnenkort volgt meer informatie.

Bankbattle

Vandaag werden we verrast door een delegatie van de Rabobank: We hebben de Bankbattle gewonnen! We mogen met de hele bovenbouw naar een jeugdvoorstelling naar keuze in De Tamboer. Goed gedaan, Kanjers!!

Op 16 juni is juf Hennie 25 jaar werkzaam in het onderwijs. Dit kan natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Omdat de peuters ook mee mogen genieten van de festiviteiten, vieren we dit heuglijke feit op donderdag 15 juni. We gaan deze dag op reis in muziekland. De kinderen hoeven die dag geen fruit en drinken mee, wel lunch. We gaan ’s middags ook gewoon zwemmen.