Archief van de ‘ Website ’ Categorie

Bouwen aan onze toekomst!!

Morgen is het al zover!! We gaan bouwen aan onze toekomst. Meer dan 60 kinderen komen samen met ons bouwen. Na zoveel enthousiaste reacties vanuit de hele regio te hebben ontvangen, weten we zeker dat het morgen een groot succes gaat worden.
Er ligt een hele stapel hout, kleden en dozen op ons te wachten. Klaar om omgebouwd te worden tot prachtige bouwwerken! We zijn erg blij met alle spontane acties; van het brengen of verzamelen van hout tot het sponsoren van verse melk!
Super! Waar een kleine school, groot in kan zijn!!!

Nieuws uit de MR

Tijdens de vergadering van 30 mei hebben we de notulen van 12 april goedgekeurd. Deze hangen ter inzage op het bord in de gang. Op 30 mei hebben we de volgende punten besproken:
• Opbrengsten van de M-toetsen (cito) en de onderwijskwaliteit.
• We hebben de ouder, leerling, en leerkrachtpeiling geëvalueerd.
• De vakantieregeling voor 2017/18 is besproken en goedgekeurd.
• De vorderingen van de schoolgids zijn besproken en actie tot de zomervakantie gepland.
• Natuurlijk hebben we (globaal) de formatie besproken.
Fijn dat Geert Jan aanwezig was om bovenstaande punten te bespreken.
Structurele punten als: GMR, de Echtense Keitjes, de plannen van de brainstormavond zijn ook punt van bespreking geweest. Waardoor het toch nog een lange vergadering werd. De notulen hierover zijn na goedkeuring te lezen op het bord in de gang.

Bericht van Wolderwijs

De bijzondere weersomstandigheden van woensdag 6 januari hebben ons doen besluiten dat er wederom op de tien scholen van Wolderwijs vandaag geen les wordt gegeven. Uit eigen waarnemingen, het afgeven van code oranje en ook het advies van andere scholen, moeten we concluderen dat de verkeerssituatie te gevaarlijk is voor leerlingen en leerkrachten om naar school te komen. Hun veiligheid willen we niet in gevaar brengen.
Voor leerlingen die toch naar school komen is er vandaag opvang geregeld door de aanwezige teamleden van de school.

Martijn Mulder, algemeen directeur

Nieuws uit de bovenbouw

Op 5 december kwam Sinterklaas aan in een koets! Wij hebben een dans opgevoerd met de hele bovenbouw, dit vonden we erg leuk om te doen. Na de pauze hebben we in onze eigen klas sinterklaas gevierd met de surprises. Meester Ramon had ook nog een spel met opdrachten voor iedereen; zo moest Amber drie handtekeningen ophalen van leraren, Roos moest van Davey een mummy maken en Lieke moest een dier uitbeelden. We hadden erg mooie surprises: oa een bom, twee cupcakes, een broodbak, een geldboom en nog veel meer! ’s Middags hebben we Pietengym gedaan, en daar kwamen Sinterklaas en 4 pieten ook nog even langs! We kregen allemaal nog weer snoepjes! We zijn in de klas ook nog bezig met het inrichten van een ‘doelenmuur’. Hierop gaan we aangeven wat we zelf nog willen leren de komende tijd.

Maar eerst… gaan we druk bezig met het oefenen van ons Kersttoneelstuk, die we donderdagavond gaan opvoeren!!

 

 

Foto-album

Ons foto-album wordt steeds groter en groter. Om wat meer ruimte te creëren willen we de oudste foto’s eruit halen. U heeft nog een paar weken de tijd om de oude foto’s uit het foto-album te halen en zelf op te slaan.

Om nieuwe foto’s in het album te kunnen zetten, hebben we natuurlijk ook nieuwe foto’s nodig. Als u foto’s heeft die wij op de site kunnen plaatsen, kunt u die op de sticks zetten die normaal in de gang hangen. De foto-sticks hangen er op dit moment niet. Heeft u er een thuis, wilt u die dan weer aan de spijker hangen?

Werkzaamheden website

Deze week wordt er aan de website gewerkt. De vorige vormgeving was al weer bijna 3 jaar oud en kon niet samenwerken met de laatste update van het programma WordPress (het programma waarin deze website gemaakt is). Dit weekend is de laatste update doorgevoerd en er is een hele nieuwe vormgeving gemaakt. De werkzaamheden zijn nog niet helemaal afgerond, vandaar dat er af en toe verkeerde kleuren/vakken in de site staan en dat de site af en toe voor kortere tijd offline is. Er wordt hard gewerkt om alles zo snel mogelijk in orde te krijgen.

Twitter

We hebben op onze school nu ook Twitter. Bij bijzondere uitjes zijn we zo live te volgen. Kijk op www.twitter.com/echtenest.

twitter