Archief van de ‘ Groep 6/7/8 ’ Categorie

Nieuws uit de bovenbouw

Wat kijken we terug op een heerlijke kerstvakantie. We zijn allemaal weer met goede moed begonnen. Het lokaal is weer lekker fris, we hebben een nieuw verrijdbaar digitaal bord en ook staat er nog een nieuw, groot whiteboard voor ons klaar.
Ons nieuwe thema van Topondernemers is Sport en Ontspanning. Dit pas natuurlijk ideaal bij de naderende Olympische Winterspelen. En verder, werken we gewoon verder aan ons dagelijkse werk van taal, rekenen, spelling, schrijven, etc. In de drukke decembermaand hebben we het huiswerk even gelaten, deze week starten we weer. Elke week staat er een Nieuwsbegrip XL-les klaar en deze wordt aangevuld met topo en andere op dat moment relevante opdrachten. Nieuwsbegrip XL moet op donderdag gemaakt zijn en de andere opdrachten worden op dinsdag op school besproken.

Leesvirus

In januari start de bovenbouw weer met het Leesvirus. Het Leesvirus is een project waarbij de leerlingen boeken lezen, hun mening geven over de boeken en reageren op elkaars mening. De boekenkeuze is zodanig, dat er voor iedereen aantrekkelijke boeken bij zijn. We hebben 5 nieuwe boeken en er doen 5 boeken mee van vorig jaar. Het project duurt 10 weken, tot begin april.
Maandag 29 januari begint de Leesvirus-quiz, die 8 weken duurt, met vragen over de boeken, een internet- en/of een creatieve opdracht. Op de websites worden de scores bijgehouden. We kunnen ook creatieve opdrachten verwachten, waarvan we de foto’s moeten uploaden op de site. De werkstukken kunnen ook ingeleverd worden bij een bibliotheek.
De nieuwe boeken van dit jaar zijn: Geheim agent oma, Nikki en de Neanderthalers, Siem Subliem en het ei van Johannes, Timo en de oppasninja en Dubbel avontuur.

Voorleeskampioen

In de bovenbouw hebben de voorleeswedstrijden weer plaatsgevonden. Sonja heeft gewonnen! Sonja gaat onze school vertegenwoordigen op de gemeentelijke voorleeswedstrijd

Kamp Westerbork

Maandag 11 december gaat groep 7 en 8, samen met groep 8 van ‘t Oelebröd naar kamp Westerbork. De leerlingen worden om 8.10 uur verwacht op school, we gaan met de bus. We zullen ’s middags om 14.00 uur weer aanwezig zijn op school. Groep 6 blijft op school.

Bankbattle

Vandaag werden we verrast door een delegatie van de Rabobank: We hebben de Bankbattle gewonnen! We mogen met de hele bovenbouw naar een jeugdvoorstelling naar keuze in De Tamboer. Goed gedaan, Kanjers!!

Nieuws uit de bovenbouw

Deze keer een bericht van groep 8.

Welkom bij deze nieuwsbrief. De afgelopen weken zijn wij bezig geweest met de cito eindtoets. We hebben alle vier goed gescoord. We hebben ook mee gedaan met de BankBattle, we hadden een goede tijd: 37 minuten. Er is nog geen informatie over wanneer de uitslag bekend is. Ook zijn we weer begonnen met de moestuin en hebben ook al wat groente verkocht.
We hebben van Erwin ook 30 eieren gekregen omdat de schoolraad had besloten dat wij kippen wouden. In 1 ei zat een scheurtje dus hebben we die weggedaan. Over 1 week komen ze uit. Op zaterdag 13 mei ’17 was de rommelmarkt. Het geld dat we hiermee hebben opgehaald is voor speciale dagen zoals Kerst, Sinterklaas en de laatste schooldag.

Bankbattle

Op woensdag 17 mei klokslag 09:30 uur gaat de website van deze internetgestuurde kennisquiz voor onze groep 8 open en kan de strijd beginnen. De vragen hebben betrekking op schoolvakken, maar ook muziek, techniek, radio en televisie en computers komen aan bod. Na zo’n 1,5 uur hard werken kan de oplossing worden opgeslagen in de digitale BankBattleKluis. De klas die de oplossing als eerste correct heeft weten in te voeren is winnaar. We zijn benieuwd hoe onze Kanjers het ervan af brengen!

Centrale Eindtoets Cito

Op 18, 19 en 20 april vindt de Centrale Eindtoets voor groep 8 plaats. Onze groep 8 zal deze toets maken in de personeelskamer, zodat ze alle rust en ruimte hebben. Alien zal de kinderen begeleiden. Dit betekent dat Hennie op dinsdag gewoon bij de kleuters is en Corina op donderdag in de bovenbouw.

Schoolvoetbal

Op woensdag 12 april doet de bovenbouw mee aan het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi in Ruinen. Sander Klaster is onze coach. We zoeken nog chauffeurs, graag doorgeven aan juf Corina. Meer informatie volgt nog.

Leesvirus 2017

In januari start de bovenbouw weer met het Leesvirus. Het Leesvirus is een project waarbij de leerlingen boeken lezen, hun mening geven over de boeken en reageren op elkaars mening. De boekenkeuze is zodanig, dat er voor iedereen aantrekkelijke boeken bij zijn. We hebben 5 nieuwe boeken en er doen 5 boeken mee van vorig jaar. Het project duurt 10 weken, tot begin april.
In de derde week van januari begint de Leesvirus-quiz, die 8 weken duurt, met vragen over de boeken, een internet- en/of een creatieve opdracht. Op de websites worden de scores bijgehouden. We kunnen ook creatieve opdrachten verwachten, waarvan we de foto’s moeten uploaden op de site. De werkstukken kunnen ook ingeleverd worden bij een bibliotheek.
De nieuwe boeken van dit jaar zijn: De zee kwam door de brievenbus, De dikke billenbijters, Meester Kikker, Het geheim van de magische x-app en De drakenoppasser.