Herfst, we smullen ervan, wat een prachtig jaargetijde. Onze zandbak is verdwenen onder het blad. Bulten worden geharkt waar we in kunnen vallen, maar ook in het bos hebben we heel veel herfst gevonden. In de klas hebben we een heleboel herfstspullen in de herfsttafel. Wij naar buiten en buiten naar binnen! Samen zijn we ook in het boek “de Gruffalo” op zoek gegaan naar de herfst. In dit boek op rijm worden we meegenomen door een hele dappere muis, een muis die heel klein is, maar voor niemand bang is. Zelfs niet voor …..

Dat beest met die vlijmscherpe klauwen,

Die knarsende kaken die alles kauwen?

Hij heeft eeltige knieën, z’n voeten zijn plat,

Op de punt van zijn neus zit een gifgroene wrat,

Oranje ogen, een tong zwart als drop, en paarse stekels van z’n staart tot z’n kop.

Het is de Gruffalo!!

Deze week beginnen we ook met de lampion, we gaan weer een leuke, maar drukke tijd tegemoet!