De peuters zijn weer druk bezig met het nieuwe thema. School werkt over “Water, aarde, lucht en vuur”. Natuurlijk werken de peuters ook aan dit thema. We hebben gekozen om de eerste paar weken het vooral over water, aarde en lucht te hebben. Dit sluit namelijk mooi aan bij het boek van de Nationale Voorleesdagen “De kleine walvis”. Dit boek gaat over Boy. Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…
De kinderen hebben al een walvis gemaakt en de zee geverfd. Ook zijn we aan het kijken wat er gebeurd als je sneeuw binnen legt. Smelt dit dan wel echt en wordt het dan echt water? Maar ook wat storm is en waarom een walvis niet op het strand kan blijven liggen. En wat gebeurt er eigenlijk als je water en zand bij elkaar doet? Genoeg te ontdekken dus.
Maandag 30 januari zullen wij ook een voorstelling gaan bekijken in Ruinen over dit boek. En groep 1/2 en 3 gaan gezellig mee!