Het thema Water, Aarde, Lucht en Vuur behandelen we via het boek van de nationale voorleesdagen: “De kleine Walvis”. Wat was het leuk om de voorstelling te bekijken in Ruinen. Wat laat poppentheater Jinky’s Mikmak ons ieder jaar weer genieten. Natuurlijk kunnen we dat zelf ook en heb ik als juf mogen genieten van het verhaal gespeeld door de kinderen. In de zandtafel, op papier, knutselen, verven, kleine walvis is overal. Deze week zijn we gestart met een nieuw prentenboek “het goedige monster en de rovers”. Daarin komen we ook water, aarde, lucht en vooral ook vuur tegen. We leren monsters tekenen, gaan kijken naar vuur en bouwen een echt kasteel in de bouwhoek met de schat van de rovers erin. Maar we moeten nog uitvinden hoe je met het vuur van het monster een lamp kunt laten branden. Daar moet groep 3 aan mee helpen denken!