In januari start de bovenbouw weer met het Leesvirus. Het Leesvirus is een project waarbij de leerlingen boeken lezen, hun mening geven over de boeken en reageren op elkaars mening. De boekenkeuze is zodanig, dat er voor iedereen aantrekkelijke boeken bij zijn. We hebben 5 nieuwe boeken en er doen 5 boeken mee van vorig jaar. Het project duurt 10 weken, tot begin april.
Maandag 29 januari begint de Leesvirus-quiz, die 8 weken duurt, met vragen over de boeken, een internet- en/of een creatieve opdracht. Op de websites worden de scores bijgehouden. We kunnen ook creatieve opdrachten verwachten, waarvan we de foto’s moeten uploaden op de site. De werkstukken kunnen ook ingeleverd worden bij een bibliotheek.
De nieuwe boeken van dit jaar zijn: Geheim agent oma, Nikki en de Neanderthalers, Siem Subliem en het ei van Johannes, Timo en de oppasninja en Dubbel avontuur.