In de middenbouw zijn we de zomervakantie al bijna vergeten. Wat hebben we het leuk en wat werken we hard. Groep 3 moest eerst even wennen, maar iedereen weet nu al precies hoe er gewerkt wordt in de middenbouw. Best knap. De kinderen starten elke dag bij juf Hennie. Ze kunnen daar even spelen, maar ook wordt er gewerkt. Juf Hennie schrijft met groep 3 en ook biedt ze Veilig Leren Lezen aan. Groep 4 en 5 zijn ook druk met het maken van hun weektaak. En ook dat gaat heel goed. Er is gestart met ABCDE, dat zijn oefeningen over tekstbegrip. De vragen die beantwoord moeten worden zijn meerkeuzevragen. Uit de antwoorden komt een code die gekraakt moet worden. Dit is best lastig, een echte uitdaging om de code te kraken! Naast al dat werken binnen, gaan we ook regelmatig naar buiten om bijvoorbeeld te tekenen (met stoepkrijt), te rekenen (meten), maar ook soms om even alleen maar te spelen. Want ook het onderhouden van onze sociale contacten vinden we erg belangrijk….en leuk!!! Aan het eind van elke ochtend wordt er geëvalueerd, “hoe ging het werken, wat vond je moeilijk/makkelijk, wat vond je het leukst, enz”. Erg belangrijk en erg leuk om te doen en te weten! En zo werken wij lekker verder in onze middenbouw.

Groetjes uit de middenbouw.