In januari start de bovenbouw weer met het Leesvirus. Het Leesvirus is een project waarbij de leerlingen boeken lezen, hun mening geven over de boeken en reageren op elkaars mening. De boekenkeuze is zodanig, dat er voor iedereen aantrekkelijke boeken bij zijn. We hebben 5 nieuwe boeken en er doen 5 boeken mee van vorig jaar. Het project duurt 10 weken, tot begin april.
In de derde week van januari begint de Leesvirus-quiz, die 8 weken duurt, met vragen over de boeken, een internet- en/of een creatieve opdracht. Op de websites worden de scores bijgehouden. We kunnen ook creatieve opdrachten verwachten, waarvan we de foto’s moeten uploaden op de site. De werkstukken kunnen ook ingeleverd worden bij een bibliotheek.
De nieuwe boeken van dit jaar zijn: De zee kwam door de brievenbus, De dikke billenbijters, Meester Kikker, Het geheim van de magische x-app en De drakenoppasser.